EUROVINYETA A LA C-25

dijous, 20 març 2014

Després de converses, sempre informals, amb la Generalitat pel tema de la imposició de l'Eurovinyeta a la carretera C-25 entre Girona i Lleida, passant per Vic i Manresa que implicarà un sobrecost d'uns 12 cèntims per quilòmetre, se'ns ha dit que no hi ha possibilitat de marxa enrera i que la volen implantar el més aviat que puguin aquest mateix any.

Aquesta nova taxa és un perjudici important per a tots els transportistes, però especialment pels que fan servir l'Eix com a via de comunicació entre Girona, la Catalunya central i Lleida, que han de fer servir de manera continuada aquesta carretera i que en molts de casos no tenen alternativa.

Aquest increment de cost del 12% o més ha de ser assumit per algú, ja sigui el transportista o el client; en tot cas un increment que no afavoreix gens a l'economia productiva del pais.

Des d'ASETRANS i també des de la resta d'associacions catalanes dins de CETCAT estem radicalment en contra d'una taxa com aquesta que una vegada més s'imposa per endavant a Catalunya quan ni tant sols es parla de posar-la enlloc més de la resta d'Espanya.

La setmana vinent tenim una reunió de les associacions de transportistes de Catalunya en la que es fixarà el calendari d'actuacions contra l'Eurovinyeta per tal d'impedir-ne l'aplicació a partir del setembre tal i com pretent la Generalitat.

Us mantindrem informats al respecte.


 
TOP